• Stalen en aluminium velgen

  D.W. Bandenservice in Westrode-Meise levert velgen in stalen en aluminium uitvoering, de zogenaamde lichtmetalen velgen. Een beschadigde stalen velg, bijvoorbeeld door het raken van een stoeprand kan door ons vervangen worden door een origineel exemplaar. Ook is een extra set stalen velgen een goede optie als u gebruik maakt van EN zomerbanden EN winterbanden. De banden hoeven dan niet van de velg gehaald te worden, wat tijd en kosten uitspaart bij een bandenwissel. Stalen velgen zijn relatief zwaar, maar beter bestand tegen het invreten van bijvoorbeeld strooizout dan lichtmetalen velgen. Ook hoeven deze velgen niet regelmatig intensief gereinigd te worden, omdat zij meestal afgedekt worden met wieldoppen.

  3D Velgen configurator Kies je velg online Onze promoties velgen

  Maak snel een afspraak!

  Lichtmetalen velgen

  Veel mensen geven niettemin de voorkeur aan lichtmetalen, aluminium velgen. Deze hebben ook veel voordelen ten opzichte van stalen velgen. De lichtmetalen velgen zijn verkrijgbaar in talrijke uitvoeringen en kunnen een auto een heel bijzondere uitstraling geven. Naast het cosmetisch aspect hebben zij het voordeel dat ze lichter zijn dan hun stalen versies, wat betere stuureigenschappen oplevert. Ook zorgen zij voor een vermindering van het brandstofverbruik door hun geringere gewicht. Maar ook bevorderen lichtmetalen velgen de veiligheid. Als u veel van uw auto vergt en veel moet remmen, dan hebben deze velgen als voordeel dat zij de warmte van de remmen beter geleiden en deze hitte dus beter afgevoerd kan worden. Hiermee wordt het risico op defecten aan de remmen verminderd.

  Velgen voor elke auto

  Of u nu een gezinsauto of een snelle sportauto bezit, aluminium velgen hebben een aantal voordelen. Onze hoofdleverancier is het bedrijf Alcar, die hoogwaardige kwaliteit lichtmetalen velgen produceert in allerlei uitvoeringen. D.W. Bandenservice heeft een breed assortiment en kan u prima adviseren over welke uitvoering voor u het meest geschikt is. Wij kunnen de velgen in de standaard maat van de auto leveren, maar ook kunnen wij u van advies dienen, als u bredere velgen wilt aanschaffen dan de standaard maat. Hiervoor is een gedegen vakkennis nodig, want een verkeerd gekozen maat velg kan ook problemen geven. Wij hebben hierin een ruime ervaring en zorgen ervoor dat u de juiste keuze kunt maken. Uiteraard is uw smaak hierbij ook een bepalende factor. Wilt een lichtmetalen velg met 5 spaken of juist met 20 en wilt u deze in glanzend blank aluminium of juist in het zwart gespoten hebben? De mogelijkheden van Alcar zijn bijna eindeloos.

  Wilt u uw voertuig dus een bijzondere look geven en profiteren van de voordelen van aluminium velgen? Laat u zich dan adviseren over de vele mogelijkheden. U bent van harte welkom in onze garage in Westrode-Meise. Wie weet wordt ook uw auto binnenkort nagekeken door voetgangers, omdat de velgen zo mooi zijn.