• Online afspraak maken voor montage winterbanden

  17 september 2018

  Online afspraak maken voor montage winterbanden

  Nu de maand september in aantocht is verdient het aanbeveling om nu al actie te ondernemen om een afspraak te maken voor het monteren van winterbanden. Vanwege de te verwachten drukte in de garage raden wij u aan om in de maand september op de website online een tijdstip in te plannen in de maand oktober.

  Ook in de herfst kan de automobilist verrast worden door regenbuien en hagelbuien. Een winterband met voldoende profiel kan dan het verschil betekenen op het gebied van de remweg en de wegligging vergeleken met een zomerband. Om die reden adviseren wij u om niet te wachten tot de winter, maar alvast voorbereid te zijn op wisselende weersomstandigheden.

  Naarmate de temperaturen verder teruglopen neemt het belang van winterbanden toe. Als de temperatuur daalt beneden de 7 graden celsius zorgt de samenstelling van de rubbercompound van een winterband voor een grotere betrouwbaarheid en ook het profiel zorgt voor een betere afvoer van regen en sneeuw. Uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers is hier zeker bij gebaat.

  Bandenwissel bevordert de veiligheid

  Het is een misverstand dat u met een bandenwissel duurder uit bent. Ten eerste worden de zomerbanden in de winter dan niet gebruikt en ten tweede slijten winterbanden veel harder als u er in de zomermaanden mee doorrijdt. Als u bij ons langs komt voor een bandenwissel dan worden uw winterbanden uitvoerig geïnspecteerd alvorens wij deze monteren. De staat van het rubber wordt beoordeeld en ook adviseren wij u of de winterband nog wel voldoende profiel heeft. Wettelijk is een minimale profieldiepte van 1,6 mm toegestaan. Niettemin spelen andere factoren mee.

  Winterband met voldoende profieldiepte

  Is de profieldiepte nog wel voldoende om de winter door te komen of heeft u vakantieplannen? Als u op wintersport gaat dan legt u wellicht een paar duizend kilometer af wat zorgt voor een snelle slijtage van de winterband. Voor winterbanden adviseren wij een minimale profieldiepte van 4 mm omdat met minder dan 4 mm de winterband zijn winterse eigenschappen verliest. Voorkomt u dus teleurstellingen en maakt u in september online al een afspraak voor de bandenwissel zodat wij u in oktober zeker van dienst kunnen zijn.